George och universums hemlighet

                                                    

George bor med sina föräldrar och sin gris Freddy i ett stort hus. Föräldrarna jobbar hela tiden med att rädda Jorden, och därför har familjen inga elektriska saker och odlar sin mat själva. George är ganska trött på dem och önskar sig en dator mer än allt annat. Den dagen Freddy rymmer genom staketet till granntomten så träffar George den nyinflyttade flickan Annie och hennes pappa Eric. Hemma hos dem finns det massor med datorer och Eric jobbar med att forska om rymden.
Han visar George den mest intelligenta datorn i världen. Den kan ta dem med till vilken plats som helst i universum, och plötsligt susar George och Annie runt på en asteroid mellan planeter och stjärnor.
Eric ber George att hålla datorn hemlig, men George råkar berätta om datorn för sin ondskefulle läraren Kliemann som i hemlighet bara väntat på att kunna hitta och stjäla den. Nu har Kliemann sin chans, men först måste han bli av med Eric, och vad är bättre än att lura ut honom i rymden, i närheten av ett livsfarligt stort svart hål...

Det här är en spännade resa genom rymden. Berättelsen är fullpackad med fakta om planeter, stjärnor, solsystem och svarta hål. Dessutom rymmer boken färgsidor med riktiga foton från rymden och lite svårare fakta. Dessa sidor går att hoppa över, men om man läser dem så blir boken ännu mer spännande.

Stephen Hawking har blivit världskänd sedan han skrev boken "Kosmos: En kort historik". Boken har sålt i över 12 miljoner exemplar och finns översatt till över 30 språk. Nu har han skrivit den här faktaboken/berättelsen om rymden för barn och ungdomar tillsammans med sin dotter Lucy.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0