Vilddjuret vaknar

                               

Det här är första delen i nya serien om Agata Wäderby och hamnskiftarna av Mattias Johnsson.

Inte helt överraskande handlar den om just Agata som är 11 år och just har blivit medtvingad på en tråkig semester med sin pappa och hans otrevliga flickvän/sambo Beatrice.
På vägen till hotellet stannar de vid Agatas mammas grav, och där dyker en mystisk pojke upp och berättar att Agatas mamma var en av de bästa hamnskiftarna i världen. Agata blir såklart förvirrad. Vad är en hamnskiftare?
På det gamla hotellet där de ska bo finns också ett sällskap med gamla lärare som säger att de är på konferens mot mobbning, men redan första dagen förstår Agata att de har något helt annat i kikaren. De är onda, otrevliga och luktar gammalt mögel, men ungefär samtidigt dyker syskonen Lo och Leo upp, och Agata får annat att tänka på. Men mitt i allt det roliga lurar en fara som rör hela världen, och inuti Agata finns något som kan hjälpa till att stoppa alltihop.
Vad är det som händer på det gamla hotellet, och vad är det som händer med Agata?

Det här är en riktigt bra fantasybok, men inte som fantasy brukar vara. Här finns inga drakar, trollkarlar, alver eller parallella världar. Allt utspelas i vår egen värld, men den rymmer en hel del magi och ondska under ytan.
Allt det övernaturliga passar perfekt in i vardagslivet och historien är lätt att hänga med i.
Jag tyckte verkligen om den här boken!

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0