Fergus Crane

                                                   

Fergus Crane är en liten kille som bor ensam med sin mamma i en liten vindsvåning. Han går i en ganska ovanlig skola som egentligen är ett gammalt skepp, och lärarna ser ut som sjörövare och är elakare än någon annan Fergus träffat. I skolan går bara fem elever, och de lär sig aldrig någonting vettigt. Istället får de öva på att ta sig fram i trånga utrymmen så fort som möjligt.

En natt knackar plötsligt någonting på Fergus fönster. Det är ett litet flygande metallskrin och inuti ligger ett brev. Samma sak händer nästa natt, och natten efter det. Breven är undertecknade "Din sedan länge försvunne farbror Theo".

Theo skriver att Fergus är i fara, och att han ska skicka hjälp. Plötsligt flaxar en stor bevingad häst utanför Fergus fönster och äventyret kan börja.

När plötsligt hela Fergus skola är försvunnen (den är ju ett skepp) tillsammans med hans klasskompisar så måste han ta reda på var de är och se till att rädda dem.

Det här är en ganska lättläst bok full av bilder för mellanstadiet. Full fart genom hela boken gör att det aldrig slutar vara spännande och Chris Riddells bilder är helt underbara.

/Maria


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0