Det förtrollade slottet

                                    

Peter Gotthardt är en flitig författare av fantasyböcker för lågstadiet. Hans nya serie Det förtrollade slottets första bok Svart magi handlar om tre tjejer som smyger sig in i ett övergivet läskigt hus som kallas Slottet. I Slottets hall finns flera dörrar och de väljer en av dem. Där inne finns en elak trollkarl som sysslar med svart magi, och han har massor av infångade djur som han ska använda till sina trollkonster. Ska tjejerna lyckas stoppa honom innan det är för sent?
Och varför försvinner dörren bakom dem när de går ut igen?

I andra delen som heter Magisk kärlek så går tjejerna åter igen in i Slottet. Den här gången väljer de en annan dörr och hamnar mitt i en balsal på Kung Arthurs tid. Slottet verkar nämligen kunna transportera folk till olika platser och tider. På balen finns en arg riddare och en olycklig jungfru som hatar varandra. Men tjejerna kommer på att de egentligen är hemligt kära i varandra och bestämmer sig för att hjälpa dem.

De här böckerna är klassade som mellanstadieböcker på biblioteket, men de passar nog bäst för dig som är 9-10 år. De är väldigt lättlästa och ganska spännande.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0