hush, hush

                                           

Nu har jag tagit mig igenom den här otroligt snygga boken av Becca Fitzpatrick. Det talas varmt om att den ska passa alla Twilight-älskare, och jag är så trött på den beskrivningen. Allting jämförs ju med Twilight nu. Men jag måste hålla med.
Nora är en helt vanlig och alldaglig tjej som bor ensam med sin mamma efter att hennes pappa dött, går i high-school och träffar den mystiske och skitsnygga Patch den dag han plötsligt hamnar bredvid henne på biologilektionen. Ser ni likheten redan? Början är nästan pinsamt lik Twilight. Men till skillnad från Edward så är Patch dryg och överlägsen och helt säker på att Nora kommer att bli kär i honom, men hon står emot. Hon är visserligen intresserad på något konstigt sätt, men hon litar inte på honom. Han är i skolan när han känner för det och i samma veva börjar hon råka ut för konstiga saker. En kille i skidmask förföljer henne och hon ser syner som är så verkliga att hon blir livrädd när det visar sig att det inte var på riktigt. Är Patch inblandad, eller är det den nya killen Elliott som Noras kompis Vee börjat umgås med? Nora börjar snoka i Patch's förflutna, men problemet är bara att det inte finns något att hitta. Han nämner inte ett ord om sitt liv och dessutom har han stora ärr på ryggen. Som ett uppochnervänt V. Vad har han egentligen varit med om, och vem är han?

Den här boken var faktiskt ganska bra, även om det tog lite väl lång tid innan Nora kom på hans hemlighet. Med hjälp av bokens omslag och den svenska översättningens titel så är det inte svårt att lista ut. Boken kommer på svenska i början av hösten och heter då Fallen ängel.


/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0