Sista resan

                                    

Nu har jag läst ännu en ny bok av Ewa Christina Johansson (jag skrev ju tidigare om Svarta rosor) men nu har hon fått hjälp av Kristina Sjögren.

Boken handlar om Siri som älskar flygplan. Hon spenderar all sin lediga tid på flygklubben och jobbar extra för att spara ihop till ett flygcertifikat. Dessutom är hon där ibland på nätterna också (fast hon inte får) när hon behöver ladda ner film eller musik. Flygklubbens dator är nämligen mycket snabbare än den hon har hemma.
Det är en sån natt som Siri plötsligt hör ett flygplan landa utanför klubbens lokal. Det är konstigt, för inga plan landar där på nätterna, och konstigare blir det. En ung tjej ramlar ut ur planet och ett par män slår henne och slänger in henne i en stor bil. Rädd och omtumlad åker Siri hem och ringer anonymt polisen. Hon vill ju inte att de ska få veta att hon varit på klubben på natten. Polisen hittar dock ingenting och sen kommer Siri på andra tankar. Hon träffar Aron som är med sin flygtokiga pappa på flygklubben, och allt är pirrigt och fantastiskt. Ända tills Siri ser Arons pappas bil, för den känner hon nämligen igen...

Den här boken var riktigt spännande! Ungefär samma tema som nyaste Afrodie-boken (Afrodite och olyckstrasten) och otroligt bra.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0