Rufus sista resa

                                              

Rufus vaknar upp på sjukhuset. Eller, egentligen vaknar han inte upp. I alla fall inte i början. Han hör läkarna prata med honom, men han kan inte svara. Han är instängd i sin egen kropp. Det enda han förstår är att något hemskt har hänt och att läkarna verkar tycka illa om honom, men han minns ingenting av det som hänt.
När han väl vaknar upp på riktigt så är allt jobbigt och Rufus orkar inte kämpa. Och sen blir det ännu mer konstigt. Ingen kommer och hälsar på honom och ingen verkar vilja berätta vad som hänt. Hans enda tröst är den hjärtsjuka Paula som bor på sjukhuset. De börjar smyga sig in i varandras rum för att prata, och Rufus börjar få tillbaka viljan att leva. Men runt sjukhuset kretsar journalister och vakter och till en början tror Rufus att det är för att skydda honom, men tänk om de egentligen är där för att skydda alla andra...
Vad har egentligen hänt?

Det här är en ganska jobbig bok, skriven av Anders Brundin. Hela boken utspelar sig på sjukhuset och det mesta är hemskt och jobbigt. Men det är spännande också. Man blir ju nyfiken på varför han är där. Som tur är så är boken ganska tunn och dessutom lättläst, så man kommer till slutet ganska fort.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0