Arra- Legender från Lavora

                                               

Arra föds i den lilla fattiga byn Simora. Hon har sju äldre syskon och egentligen vill hennes mamma inte ha fler barn. Det blir bara en mun till att mätta. Arra känner direkt att hon är oönskad och hela familjen ignorerar henne. Och eftersom ingen pratar med henne så pratar inte hon heller, och plötsligt har hon levt i flera år utan att säga ett ord. När familjen upptäcker att hon inte kan prata så blir hon ännu mer utstött. Hon kallas för ofärding och det talas om att hon vär det onda ögat. Folk blir rädda för henne och vänder henne ryggen.
Arra spenderar mer och mer tid i skogen där hon lär sig att höra de fyra elementen. Hon lär sig vattnets, jordens, luftens och eldens sång, och upptäcker att hon kan kontrollera dem. När sedan hennes familjs hus brinner ner får hon förlja med sina systrar till den vita staden Lavora, där hon lär sig att väva fantastiska bildvävar som systern säljer utan att berätta vem som gjort dem. Hon skäms fortfarande för Arra.
Och så en natt träffar Arra en pojke, och inte vilken pojke som helst, nämligen prinsen Surando. De börjar träffas i smyg på nätterna, och genom honom hittar Arra äntligen sin röst.
Men landet är hotat, och när Surando och hans män hamnar i knipa så är det bara Arra som vågar sig iväg för att rädda dem. Och då kommer hennes krafter till nytta...

Åh, jag älskade verkligen den här boken. Det är ingen typisk fantasy-bok som Sagan om ringen, men det finns magi under ytan hela tiden. Maria Turtschaninoff som skrivit den har ett underbart språk och jag ville aldrig att den skulle ta slut.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0