Legenden om de fyra elementen

                                                  

Det är äntligen sommarlov igen, men för Embla väntar bara tråkigheter. Hon ska spendera ännu en sommar hos Herr och Fru Karstén. Det var kanske kul när hon var yngre men sedan hon förlorade sin älskade tvillingbror Samuel så är det mest ensamt och tråkigt. Men när Embla får en gammal träkarusell ändras allt. På karusellen finns frågan: Önskar du inträda i spelet om De Fyra Elementen? och Embla svarar ivrigt ja. Plötsligt befinner hon sig i ett annat land, framför en stor borg. Hon har hamnat mitt i ett urgammalt spel om de fyra elementen luft, vatten, jord och eld.
Massor av människor är på plats och när Embla möter den jämngamla Noel så får hon lite förklaring till spelet.
Landet består av fyra olika sfärer baserade på de fyra elementen. De ska ta sig igenom Sammetsbergen, Vattendeltat, Himlavalvet och Eldsklyftan. I varje sfär ska nästan omöjliga uppgifter lösas. Om man klarar sig igenom alla delarna så har man chansen att få en nyckel till Lycksalighetens glänta, och där får man träffa den man mest längtar efter, även om det är någon som dött. Tävlingarna är tuffa och motståndet hårt, men tanken på Samuel får Embla att kämpa vidare. Hon måste bara få träffa honom igen.
Allt skulle såklart gå betydligt lättare om inte den grymme Umber, som regerar i Eldsklyftan, fått för sig att förstöra för alla tävlande och själv ta makten över alla fyra sfärer. Om han lyckas så är hela spelet över för all framtid och hela landet förstörs.

Susanne MacFie har skrivit den här otroligt spännande boken. Den finns inte en enda tråkig sida i den. Trots att den är nästan 600 sidor tjock så är den lättläst och skriven för mellanstadiet.
Den är faktiskt så bra att jag nästan kan ha överseende med alla stavfel och särskrivningar, men bara nästan. De är lite för många för att det ska vara okej.

Läs den i vilket fall som helst, för den är riktigt spännande!

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0