Decembergatans hungriga andar

                                                      

Jenny går i sjuan och är inte alls nöjd med sitt liv. Hon blir alltid vald sist på gympan och hon kommer aldrig att bli lika snygg och populär som kompisen Charlie, men nu har hon kommit på varför hon inte är populär. Det är helt enkelt för att hon är ett fetto som inte förtjänar bättre, men nu ska hon minsann visa de andra att hon kan bli snyggare än dem.
Under sommarlovet bestämmer hon sig för att bli smal innan skolstarten. Hon äter mindre och mindre och tränar mer och mer. När hon sedan träffar den coola och några år äldre modellen Betty så spårar allt ur totalt.
Betty lär Jenny att man visst kan äta hur mycket man vill och ändå bli smal. Tricket är bara att inte låta något ligga kvar i magen. Jenny är överlycklig. Betty har lärt henne svaret på alla problem, och tillsammans är de oslagbara. I alla fall ett tag, för Betty börjar bli väldigt smal, och kanske funkar det inte så bra som de trodde...
Men trots alla varningssignaler och oron från föräldrar och kompisar så vägrar Jenny inse att hon har problem. Hon är helt övertygad om att de bara är avundsjuka på hennes snygga modellkropp. De förstår helt enkelt ingenting.
Kan de inte bara fatta att hon är trött på att vara ett mobbat fetto som alla hatar?!

Det här är en skitbra bok!
Ulrika Lidbo har ett språk som lika gärna kunde varit skrivet av en tjej i sjuan, och alla tankar och funderingar känns så himla äkta. Hon backar heller inte ur när det blir jobbigt, och det gillar jag. Vi får verkligen vara med i alla hemska förbjudna tankar och handlingar. En riktigt riktigt bra bok som alla borde läsa.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0