Kikis expressbud

                                         

Kikis expressbud har äntligen kommit till Sverige. Första boken har blivit film, och i författaren Eiko Kadono's hemland Japan är den är stor succé! Både böckerna och filmen älskas av massvis med barn och ungdomar.

Det handlar om den unga häxan Kiki, som på sin trettonårsdag beger sig ut i världen för att använda sina häxkonster.
Med sig har hon sin älskade katt Jiji, och på Kikis kvast flyger de iväg. De vet inte vart de vill åka, men till slut fastnar de för den lilla staden Koriko som ligger alldeles vid havet. Där träffar hon en trevlig kvinna som bor i ett bageri, och Kiki får hyra ett rum, men det är lite ensamt i staden. Alla människor är så upptagna hela tiden.
Till slut kommer Kiki på en genial idé. Eftersom alla människor är så upptagna så finns det massor med saker som de vill ha hjälp med, och Kiki bestämmer sig för att starta en budfirma. Hon ska helt enkelt leverera saker åt folk med hjälp av sin flygförmåga. Uppdragen rasar in och Kiki flyger kors och tvärs genom staden med kärleksbrev, kakor och magvärmare.
Men det är inte alltid så lätt att vara ensam häxa i en stad full av vanliga människor, men om man bara har vänner så klarar man det mesta...

På biblioteket finns nu två böcker om Kiki. Del 2 heter "Den nya häxkonsten".

/Maria

Kommentarer
Postat av: diem

Jag visste inte att det fanns som böcker, jag älskade filmen! Nu blev jag allt glad!

2009-03-04 @ 20:06:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0