Nattens barn- Vampyrfesten

                                                   

Det är något kontigt på gång i staden där Edvard och hans familj bor.  Döda människor hittas på gatorna, och det ryktas om att det är vampyrer i farten. I Edvards familj är det förbjudet att prata om vampyrer, men när hans ena syster dör och sedan blir anklagad för att vara vampyr, så tvingas familjen fly från sitt hem i mitten av staden ut till slummen.
Edvards andra syster Alice ger sig tusan på att hon ska ta reda på sanningen, men när Edvard träffar den vackra Mina och de blir inbjudna på en fest, så blir det lite farligare än de båda syskonen hade tänkt sig...

Det här är första boken i serien Nattens barn av Benni Bødker.
Historien är spännande, men det är lite trögstartat. Dessutom är språket lite stelt, antagligen för att vi ska förstå att det utspelar sig för länge sedan. Men det tar sig. I slutet av boken är det riktigt spännande, och jag vill gärna läsa fortsättningen. Passar nog bäst för 10-11-åringar, och så en och annan vuxen boknörd. :)

/Maria

Kommentarer
Postat av: Anonym

Men kom igen! Har Benni ingen fantasi eller!? Edvard, Alice, massa döda människor hittas, VAMPYRER! Och om man ska gå riktigt långt: fester, anklagas för att vara vampyr, och tillochmed förbjudet att prata om vampyrer! Jag förstår inte att du inte har tänkt på det!

Förklaring på dom sista: Fester= Alice är galen i fester så det är fester hela tiden, Billy har ju alltid anklagat Cullens för att vara vampyrer, och Charlie skulle bli rasande om Bella änns försökte berätta sanningen...

Har du inte märkt hur otroligt mycket den här boken liknar TWILIGHT!?!?

2009-08-17 @ 21:25:51
Postat av: Maria

Jag tycker faktiskt att de flesta vampyrböcker nu för tiden jämförs med Twilight, och visst är det lika ibland, men nej, jag tycker inte att berättelsen i stort liknar Twilight. Vill man jämföra så kan man se likheter överallt, precis som att de flesta fantasyböcker går att jämföra med Sagan om ringen. Så kommer det alltid att vara.

2009-08-18 @ 12:06:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0