Sockerbullen på Kruskakullen

                                            

"Små städer ska ha små torg. Husen får inte vara för höga och några av dem ska vara så låga att man kan klappa på taken som om husen var snälla hundar."

Så börjar den här underbara boken av Carin och Stina Wirsén. Den handlar om en liten stad där det finns ett mysigt bulldoftande bageri som ägs av en liten tant. En dag får tanten två små barn, som hon döper till Näpen och Häpen. De får snabbt lära sig att hjälpa till i bageriet, och fast de bakar hela tiden och säljer allting med en rasande fart så har de ändå aldrig tillräckligt med pengar. De förstår snabbt att det måste vara någon som stjäl!
Men när de får tag på tjuven så visar det sig att tjuven kanske kan vara till hjälp, och några idéer senare så förvandlas bageriet till Sockerbullen på Kruskakullen: Bageri och Pensionat.
Till pensionatet kommer en massa olika spännade människor, och tro mig, om det fanns ett sånt här ställe här i närheten så skulle jag bo där jämt.

Det här är en bok som kanske bäst lämpar sig som högläsningsbok får de yngre barnen. Den har nämligen ganska många svåra gamla ord som barnen kanske kommer att vilja fråga om. Men språket är inte jobbigt, det gör tvärtom den här boken lite extra mysig och speciell.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0