AMULET- The stonekeeper

                                 

Här ska ni få en engelsk bok att sätta tänderna i igen. Det är nyttigt att träna lite, och det här är en serie-bok, så det är inte så mycket text. Man förstår genom att nästan bara titta på bilderna. Och bilderna förtjänar en hel del uppmärksamhet!

I en bilolycka för två år sedan förlorade Emily och hennes bror Navin sin pappa. Nu har de just flyttat till ett gammalt hus på landet eftersom de inte har råd att bo kvar i stan. Medan de städar huset så hittar Emily en amulett som hon hänger runt halsen. Den börjar genast lysa med ett rött sken. På natten, efter att ha hört några konstiga ljud i källaren så går de ner för att kolla, och där nere gömmer sig ett stort bläckfiskliknande monster som kidnappar deras mamma! När de följer efter så hamnar de i en helt annan värld, och där behöver någon deras hjälp. Eller i alla fall Emilys, eftersom hon numera är den som bär amuletten.

Det här är första boken i en ny serie. Han som skriver heter Kazu Kibuishi, och jag vill ha fler delar alldeles nu, direkt.

/Maria

                


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0