Bortom Spiderwick- Najadens sång

                                                  

Nicks pappa har bestämt sig för att flytta ihop med sin nya fru, och det leder till att Nick och hans storebror Julian får en ny syster. En konstig tjej som heter Laurie och älskar älvor och släpar runt på en stor bok som heter Artur Spiderwicks fälthandbok över vår magiska omgivning.
Nick har aldrig hört talas om boken och vägrar tro på Laurie när hon påstår att det finns varelser i världen som vi inte kan se. Han tycker bara att hon är barnslig.
Men en natt hittar Nick en konstig varelse i trädgården. Han tvingas ta hjälp av Laurie, som förklarar att det är en najad. Hon är grön och har fenor och lever i vattnet. Nu har hon hamnat på land och de måste rädda henne ner i vattnet igen.
Hennes hem har blivit hotat av en eldsprutande jätte som hotar att ödelägga hela staden. Jätten måste stoppas, men hur? Kan kanske najaden hjälpa till?

Bortom Spiderwick är en ny serie av författarna till Spiderwick, och här återfinns fälthandboken, och vi får också möta några av personerna från Spiderwick-böckerna. Den här boken känns som om den är riktad till något äldre barn än de föregående böckerna, men det betyder bara att det är mer handling och mer spänning.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0