Djävulens fotspår

                                            

Alla barn i den lilla staden Redford kan ramsan:

Ett i eld och två i blod.
Tre i storm och fyra i flod.
Fem i vrede, sex i förakt.
Fruktan är sju och åtta är ondskans makt.
Nio är sorgen och tio smärtan som kommer sen.
Elva är döden, tolv liv igen.
Tretton steg till Mörkermannens dörr
Ingenting blir mer som förr.


Historien säger att det någonstans i skogen finns tretton stenar i rad som kallas för Djävulens fotspår. Om man går på stenarna och samtidigt läser ramsan kommer Mörkermannen fram på det trettonde steget.
Barn har i årtionden letat efter stenarna, men ingen har hittat dem.
Ingen förutom 8-åriga Bryan och hans 10-åriga bror Adam. Adam läste ramsan och gick på stenarna, och är sedan dess spårlöst försvunnen liksom åtskilliga andra barn som försvunnit i staden. Fortfarande, 5 år senare, är Bryan livrädd för skogen, och han är säker på att Mörkermannen finns på riktigt och gör dina mardrömmar till verklighet.
När han träffar Smokey och Jack lyckas han till slut samla så mycket mod att han vågar försöka förgöra Mörkermannen och ta reda på vad som egentligen hände med Adam och de andra barnen.
Men hur slåss man mot någon som vet vad du är allra mest rädd för, och som kan göra det verkligt och vända det emot dig?

Det har varit mycket mardrömmar i min värld senaste tiden. Samtidigt som jag läste den här håller jag på med Mardrömsakademien av Dean Lorey (mer om den när den är utläst), men den är inte på långa vägar lika otäck som Djävulens fotspår (som är skriven av E. E. Richardson).
Vill ni ha en riktig spökhistoria så ska ni läsa den här.
Men vad ni än gör- se till att inte läsa ramsan högt!

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0