magic.circle.com

                                              

16-åriga Jenna är en ensam fantasyälskande tjej som i bokens början befinner sig på Island med ett gäng fantasyförfattare.
Innan de åker därifrån får hon en karta av en av männen. Han ber henne att åka till Amsterdam för att finna ett hemligt nummer av seriealbumet Book of Magic.
Hemma har Jennas jobbiga mamma planerat en semesterresa till Rhodos med sin dotter, men Jenna övertalar henne att få åka till sin pappa i Finland istället. Och när mamman tror att hon är i Finland, och pappan tror att hon är på Rhodos, så drar hon till Amsterdam.
På tåget möter hon serietecknaren Belinda som är ute på samma uppdrag som Jenna. 
Letandet tar dem genom Amsterdam, Paris och Granada, och snart visar det sig att Jenna och Belinda inte är de enda som försöker få tag på det 13:e numret av Book of Magic. Någon eller några förföljer dem, och alla verkar vara inblandade i ett mystiskt sällskap, kallat Magic Circle Society.
Vad är det egentligen som pågår?

Det här är inte Gunila Ambjörnssons bästa bok, men den är helt okej. Men jag vill ändå slå ett slag för ett par av hennes tidigare böcker. Läs tex Silverapan eller Tigerhjärta. De är lite mer fantasy- och spökböcker och riktigt riktigt bra!

/Maria


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0