Den osynliga

                                                        

11-åriga Elvira och hennes familj har flyttat till en liten småstad och Elvira vill absolut inte bo där. Förut hade hon massor av kompisar, var självsäker och vågade säga vad hon tyckte. Nu är hon helt plötsligt blyg och vågar inte säga emot tjejerna i klassen. Hon känner sig helt ensam och dessutom händer det konstiga saker i det nya huset.
Det börjar med att kläder som hon packat upp helt plötsligt ligger fint tillbakastoppade i flyttkartongerna. Hennes säng är fint bäddad trots att alla säger att de inte rört den. Samma sak händer dagen efter. Och när Elvira börjar med ett jättestort pussel för att slippa tänka på att hon är ensam, så verkar pusslet bygga sig själv medan hon är i skolan.
Helt plötsligt upptäcker hon att någon skrivit i hennes dagbok! Elvira bestämmer sig för att skriva i boken och fråga vem det är som är skyldig, och hon får ett svar! De verkar som att hon delar rum med någon osynlig...

Det här är en spännande bok om mystiska saker, men också om att passa in och få nya kompisar.
Författarinnan Lise Indahl har skrivit den för mellanstadiet, men den kan såklart läsas av vem som helst som vill ha en bra bok.

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0