Gömmarna

                                                     

Joel blir retad i skolan och har lätt att tappa humöret. Efter att en tjej (Anja) retats med honom flyr han ut i skogen och bestämmer sig för att inte gå tillbaka. Efter ett par dygn är hela staden med och letar efter honom. Han hör dem, men gömmer sig. Han är övertygad om att de egentligen inte vill hitta honom. Anja däremot vet var han är. Hon har sett honom vid sjön, men vågar inte prata med honom. Egentligen vet hon nog inte om hon vill att han ska komma tillbaka överhuvudtaget.
Joel är ensam, hungrig och kall, och plötsligt dyker en tjej upp. En liten, smal tjej som heter Jessi. Hon har rymt från ett behandligshem och slår sig nu ner bredvid Joel. När sedan en utländsk liten kille dyker upp vänds allt upp och ner. Jessi flippar ut totalt och det visar sig bli väldigt farligt. Hon är nämligen inte den enda av dem som kan tappa kontrollen...

Cannie Möller har skrivit en riktigt spännande bok om tre ungdomars sommar vid en sjö. Utan att de vet om det så påverkar deras öde flera olika människor i staden på både bra och dåliga sätt.
Det här är en riktigt stark bok som jag inte kunde lägga ifrån mig förrän den var slut.

/Maria


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0