Brevvännen

                                                         

"Att bli vän med en mördare kan vara det sista du gör" står det på baksidan av den här boken. Bara det fick mig att bli galet nyfiken.
Chas är 15 år och lillebror till Stephen som är huvudperson i Ally Kennens tidigare bok Odjuret. Chas är en halvkriminell kille med struliga kompisar, och när han en dag hittar en annons där mördare i fängelset söker brevvänner så tycker han att det verkar jättespännande. Tänk att brevväxla med en mördare! Tyvärr måste man vara vuxen, så Chas bestämmer sig för att låtsas vara sin mamma och skriver till en man som heter Lenny Darling. Breven han får tillbaka är konstiga och osammanhängande. Senare "råkar" Chas själv hamna i ungdomsfängelse och han blir riktigt förvånad när Lennys brev når honom även där. Hur kan Lenny veta var han befinner sig?
När Chas sedan får veta att Lenny blivit frisläppt och befinner sig i Chas hemstad så börjar det bli riktigt farligt...

Det här är en riktigt spännande bok där det händer en massa saker hela tiden. Vi får följa Chas och hans kompis Devil när de gör diverse brott och en stor del av boken utspelar sig i ungdomsfängelset. Men vi får också följa honom genom hans första stora förälskelse- även om det nog hade varit lite lättare om inte tjejen var hans galna bästis lillasyster.

/Maria

Kommentarer
Postat av: Jonathan

Hejsan ! , håller på att läsa den boken faktist en bok jag gillar jätte mke , Mvh : Jonathan Ingemansson.



haha eller som dom säger ärliga hälsningar Jonathan ingemansson :d

2010-02-05 @ 18:02:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0