Nåjdens sång

                                             

Nu har äntligen Martin Widmarks fjärde bok om David och Larissa kommit.
Davids familj har i flera år åkt upp till Norrland en vecka om året för att fiska. De brukar låna en liten stuga av Johan, som är same och en gammal vän till familjen, men i år kan inte Davids föräldrar åka, så han och Larissa åker ensamma.
När de kommer dit slänger de sig genast i älven för att bada, men när de ska kliva upp står någon på stranden. En storvuxen skäggig man i gummistövlar och kamouflagekläder, men det som skrämmer dem är att han har ett gevär! Mannen står där ett tag och tittar på dem, men sen går han därifrån utan ett ord.
Snart börjar det hända konstiga saker i trakten. En helikopter flyger omkring och verkar leta efter något eller någon, en stor fågel dyker upp överallt där de befinner sig, och plötsligt är Johan försvunnen!
När de är ute och letar efter honom dyker en alldeles vit ren upp på stigen framför dem. David berättar att enligt samerna så dyker den vita renen upp när någonting kommer att hända. Som för att varna folk men samtidigt visa dem att de inte står ensamma i faran.
Försöker någon varna David och Larissa, och i så fall varför?
Vad är det som händer egentligen?

/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0