Anna D'Arc

                                        

Mårten Sandén
skrev för ett par år sedan en fantastisk kärkeksbok som heter "En plats de kallar lyckan", och nu har han kommit med en ny bok. Den heter Anna D'Arc och handlar om ett litet brukssamhälle någonstans i Sverige. Där bor Oskar, som tillbringar alla raster i skolbiblioteket för att slippa bli slagen av sina mobbare. Han lever för de stunder han får se Anna Kovacs, en strulig tjej som bryter mot skolans regelverk och osynliga gränser.

En dag börjar Fredrik i Oskars klass. Han är släkting till stans en gång mäktigaste män. Ingen går emot den släkten. Men Fredrik har bott i USA nästan hela sitt liv, och har ingen aning om hur man beter sig i en svensk klass. För det första så sätter han sig brevid Oskar, som ingen någonsin pratar med. De tuffa tjejerna och killarna säger år honom att inte umgås med "det där miffot", men han bryr sig inte. Oskar vet inte riktigt hur han ska bete sig när han plötsligt har en vän. En helt ny värld öppnar sig för honom, men vad händer när Fredrik plötsligt får upp ögonen för Anna?

Det här är en bok som inte bara handlar om vänskap, svartsjuka och kärlek, utan även om fördomar och främlingsfientlighet, men kanske mest om kärlekens makt att såra och läka, som det så vackert står på baksidan av boken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0