En andra chans

                                               

Igår läste jag ut en bok som fick mig att öppna ögonen. Boken heter En andra chans och är skriven av Anne Cassidy. Boken funkar nog bäst för dig som är 15 år eller äldre eftersom den är ganska komplicerad och kräver att man är van läsare. Den var iallafall väldigt spännande!

Alice Tully är 16 år. Hon bor hos en kvinna som heter Rose, arbetar på ett café och har en pojkvän som hon är jättekär i. Allt verkar vara jättebra. Om det inte vore för hennes förflutna. Hon kommer alltid att minnas vad som hände den där dagen för sex år sedan när hon och två andra flickor gick till ett reservat och ner till vattnet där. De var tre när de gick dit men det var bara två av flickorna som kom tillbaka igen. Alice vet vad som hände och kommer aldrig att glömma. Omvärlden vet också...frågan är om de kommer att glömma. Alice hoppas det.

Boken handlar om att få en andra chans. Ibland kan man göra fruktansvärda saker. Frågan är då bara om man kan bli förlåten för det? Och har man rätt till en andra chans? Kan andra till och med förstå hur man kan göra hemska saker mot någon annan?

För dig som vill ha en ny läsupplevelse!

/Ann-Sofie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0